Hvor har vi sunget

Til venstre her på siden kan du læse alle korets optrædener siden 2006 – klik på et årstal og se koncert aktiviteten for dette årstal.
 

2023 fortsatte vi bl.a. vores fordybelse i kor-repertoire fra Norden. Vi arbejdede med musik af Thomas Caplin, der også kom forbi os i København og fortalte om sine kompositioner og inspirerede os i vores kor-fællesskab. Vores mangeårige samarbejde med Mariakirken fortsatte og vi sang ved Kærestesorgmesse og Allehelgen samt vores traditionsrige julekoncert ‘Jul på Vesterbro’.

2022 satte vi Norden som ramme for vores repertoire. Med musik af komponister fra bl.a. Island, Færøerne, Norge, Sverige og Danmark fordybede vi os i tonesprog og poesi fra forskellige lande i Norden. Vi var ligeledes med i flere sammenhænge ved kunstprojektet ‘Mariaprojektet’. Her lagde vi bl.a. stemmer til uddrag af gadebetjent Rud Ellegaards dagbog fra hans 40-årige virke som Vesterbro’s gadebetjent.

2021 startede med et nedlukket Danmark. Kulturnatten blev markeret med korsang og fællessang v. Røde Kors. Vi sang ved Allehelgen Musikgudstjeneste i Mariakirken og Velgørenhedskoncert i Domkirken med Ensemble Hovaldt. Og så var vi klar til at synge “Jul på Vesterbro” julekoncert i Mariakirken, men så lukkede kulturliv, folkeoplysning m.m. ned igen.

2020 startede godt ud i januar 2020 med Nytårssang 1. januar og medvirken i DR2-programmet “Live fra Højskolesangbogen”, og så var vi godt igang med at forberede os til indspilning af “Messias i nat” samt til den store fejring af 75 året for Danmarks befrielse i form af forskellige Alsangs-arrangementer – men så blev Danmark lukket ned og vi sang hver for sig derhjemme i flere måneder. Efter sommeren øvede vi i mindre grupper i efterårsmånederne, inden vi igen blev sendt hjem i starten af december.

2019 sang vi nordiske folketoner i samspil med jazzmusikere og havde dermed som kor vores ‘debut’ i programmet for Copenhagen Jazzfestival. Vi satte vores præg på arrangementer som 4.maj og Kulturnatten i København bl.a. i samarbejde med Mariakirkens øvrige ansatte. Og traditionen tro afrundede vi med “Jul på Vesterbro” for alt og alle, der fandt vej til Mariakirkens varme og lys en aften i december.

2018 samarbejdede vi med U-kirke på Vesterbro om en eftertænksom aften om sang, nationalisme, fællesskab, bæredygtighed m.m. I april opførte vi en Paradox-version af Fauré: Requiem, da vi i samarbejde med Mariakirken bød indenfor til “Requiem og Refleksion”. I oktober sang vi nordiske værker, da vi havde besøg af et kor fra Berlin. Og vi inviterede traditionen tro til “Jul på Vesterbro” i Mariakirken.

2017 var et år, hvor sang vi med afsæt i højskolesangbogen og delte korsang, fællessang og fortællinger med publikum. Vi leverede pop-up sang ved Tuborgfondets Årsskrift og Carlsbergs 170 års fødselsdag. Vi sørgede for morgensang ved åbningen af Oceankaj i Nordhavn. Vi rejste til Sydslesvig og Sønderjylland og sang på A.P. Møller skolen, Flensborg bibliotek og Rødding højskole. Og helt lokalt på Vesterbro medvirkede vi i et nyt samarbejde, da “Øl og Opera” havde debut på Absalon. Og traditionen tro afsluttede vi året med julesang og velgørenhed ved flere optrædener.

2016 bragte os ind i Shakespeares tekster. På Shakespeares 400 års fødselsdag/dødsdag sang vi i Edinburgh, Skotland. Denne koncert var en i rækken af koncerter med titlen ’Shakespeare i Nordisk Lys’, hvor nordiske komponister har sat musik til Shakespeares tekster. Hjemme i Danmark igen fik vi følge af historiefortælleren André Andersen fra Hamlets by, Helsingør, som bandt værkerne sammen med sin solofortælling om den danske prins Hamlet.

2015 stod repertoiret i Carl Nielsens tegn, da han ville være fyldt 150 år. Til alle korets koncerter dukkede Carl Nielsens velkendte sange op. Også mindre kendte værker fik publikum lov at fordybe sig i ved en ren Carl Nielsen-koncert i Dyrup Kirke på Fyn. Juleoraotoriet del 1,2,3 var del af julens koncertrække med dirigent Lars Ole Mathiasen og Baroksolisterne.

2014 i Vestjylland og i Mariakirken var repertoiret af KomVest-komponister side om side med toner af Carl Nielsen. J.S. Bach’s motet “Jesu meine freude” var hovedværket da vi inviterede indenfor til “Jul på Vesterbro” i Eliaskirken til julesang og velgørenhed.

2013 var året, hvor samarbejdet med dirigent Lars Ole Mathiasen og Baroksolisterne fortsatte, og der opførtes Johannes Passionen af Bach i Haslev og Gjesing kirker. Et nyt samarbejde med Thomas Hovaldt og Dansk Amatørmusiks symfoniske messingensemble skabte en koncert i maj. Ved juletid sang vi Messias-koncerter i Mariakirken på Vesterbro og Haslev i samarbejde.

2012 bragte koret vidt omkring med optrædener. I Istanbul var repertoiret af nordiske komponister. Vi fremførte bl.a. værker af Nils Lindberg, Per Drud Nielsen m.fl. i gader og stræder og på pladser i Istanbul, samt ved koncerter i kirker og på universitetet.

2011 bragte koret til korfestival i Bergen. Og vi startede samarbejde med Vesterbro Komponistforening, KomVest, og det har udviklet sig til et gensidigt inspirerende forløb for både komponister og korsangere. Julens koncerter blev et møde mellem korsang og jazzmusikerne Olivier Antunes (piano) og Jesper Lundgaard (bas).

2010 samarbejdede koret med jazzmusikerne Olivier Antunes (piano) og Jesper Lundgaard (bas) om en koncert med danske sange og salmer. Og julens koncerter var i samarbejde med organist Peter Arendt, dirigent Lars Ole Mathiasen og Baroksolisterne, da J.S. Bach: Juleoratoriet var på programmet i Haslev og Gjesing kirker.

2009 sang koret J.S. Bach: Johannespassionen i første samarbejde med organist Peter Arendt, dirigent Lars Ole Mathiasen og Baroksolisterne ved koncerter i Haslev og Gjesing kirker. Koret deltog i Randers Int. Korfestival. Og ved juletid sang vi J.S. Bach: Jesu Meine Freude i Eliaskirken, Vesterbro.

2008 sang vi bl.a. koncerter i Ringsted, Espergærde, Herlev og på Vesterbro. Og vi deltog i en korfestival i Estland. Årets repertoire var værker af Per Skriver, Morten Lauridsen, Kári Bæk, Rachmaninoff m.fl. Og ved julekoncerten sang vi J.S. Bach: Jesu Meine Freude.

2007 var kor-repertoiret af nordiske komponister som Sunleif Rasmussen, Kári Bæk, Nils Lindberg, Jan Sandström, Leif Solberg, Jørgen Jersild, Per Skriver m.fl. Vi sang koncerter forskellige steder og indspillede sang og lyde til filmen “To verdener”.

2006 fik koret ny kordirigent Julie Smed Jensen i efteråret. Ved juletid sang koret koncert i Lundehuskirken og på Københavns Hovedbanegård. Engelske renæssancemotetter samt danske og svenske julesalmer og –sange var bl.a. på repertoiret.